Laktik Asit Laktik asit, 1780 yılında Carl Wilhelm Scheele tarafından keşfedilen, formülü CH₃CHOH-COOH ve kimyaca adı alfa hidroksipropanoyik asit olan, bir organik hidroksi asittir. 1881’de ticari olarak büyük ölçüde ekşimiş sütten elde edildi; bu yüzden süt asidi de denir.
Lactose Gıda tipi Laktoz, doğada yalnız sütte bulunan süt şekeri de denilen bir disakkarit. Sütün en önemli karbonhidratıdır. Sütün aromasında önemli bir payı bulunmaktadır.
Beta Karoten %1-5-10-30 Beta Karoten, mantarlar, bitkiler ve meyvelerde bol miktarda bulunan organik, güçlü renkli kırmızı-turuncu bir pigmenttir. Sekiz izopren birimden biyokimyasal olarak sentezlenen ve dolayısıyla 40 karbona sahip terpenoid olan karotenlerin bir üyesidir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN