Gluten Gluten, buğday içerisinde yer alan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Unun içerisinde yaş gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir.
Sodyum Hidroksit Payet Kostik kostik soda olarak da bilinen sodyum hidroksit, NaOH formülüne sahip bir inorganik bileşiktir. Sodyum katyonları Na₊ ve hidroksit anyonları OH− içeren beyaz renkli katı bir iyonik bileşiktir. Suda kolaylıkla çözünür ve yumuşak kaygan ve sabun hissi...
Aspartam Aspartam, kimyasal formülü aspartil-fenilalanin-1-metil ester olan bir tatlandırıcıdır. Kimyasal olarak aspartat ve fenil alanin aminoasitlerinden oluşmuş bir dipeptidin metil esteridir. Çay şekerinden 180 kat daha tatlıdır.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN